onsdag 23 december 2009

Varför arbeta om man kan få bidrag?

Varför arbeta om man kan leva på andras arbete? Sol-och-vårare gör det, lurendrejare gör det, vissa sekter gör det - Så varför inte en vanlig Svensson? För att INGEN borde göra det!

Det är allmänt känt att arbetssökande kommer till en intervju och säger: Jag vill egentligen inte ha jobbet men måste söka, kan du skriva på ett papper om att jag varit på intervju. Jag har själv sett det.

Enligt A-kassan får man inte göra så varken i intervju eller ansökan, kammarrätten håller med. Men är det inte bäst för arbetsgivaren om man är ärlig? Vem vill anställa någon som inte vill ha arbetet eller inte vill pendla och kommer att byta så snart det går? INGEN!

Däri ligger problemet, per definition är arbetslösa arbetslösa för att de inte har någon anställning.

Det vore intressant att se på A-kasseuppbärare som projektanställda, med uppdrag att skaffa sig själva ett arbete. Med prestationsbaserad, avtagande grundlön. Det ligger inte långt från dagens verklighet. Alternativet är att någon annan arbetar för att ordna arbete åt en, vilket kanske är bättre, professionella job-hunters, dvs aktiv arbetsförmedling.

Detta kan tyckas vara ett otroligt blått inlägg.
Men grundtesen är: Att sin del av den kollektiva lasten är ingen skyldighet utan en rättighet, som vi alla skall vara stolta över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar